Festival Make-Up With Ciaté

Categories Beauty
As with dressing for festivals, my make-up routine during those three days on a field also takes a slightly different turn. When you’re equipped with a small compact and not the cleanest of hands, then it needs to be quick, easy and as unfussy as possible. The base is easy: starting with wet wipes (a festival necessity for everything!) to clean my face and then some tinted moisturiser as an alternative for heavier foundation. 
Then comes the most high-maintenance part, adding a bit of colour with the Bamboo Bronzer. Although it’s meant for a subtle highlight, it’s light enough that I use it more as a base product. When I haven’t seen that much sun this summer, this bronzer is a good fix! 
Nii nagu festivalidel riietumine, võtab ka minu meigirutiin neil kolmel põllul veedetud päeval veidi teistsugused pöörded. Kui abivahenditeks on põhimõtteliselt väike peeglike ja maailma mitte just kõige puhtamad käed, siis peab kõik olema nii lihtne ja mugav kui võimalik. Meigipõhjaga on kerge: kõigepealt niiskete salvrättidega nägu puhtaks tõmmata (need on muidugi festivalidel igas olukorras kasulikud) ja siis toonitud niisutavat kreemi jumestuskreemi asemel näkku määrida. 

Siis tuleb natuke vaevanõudvam osa, väikese jume andmiseks tuleb appi Bamboo Bronzer. Kuigi see on mõeldud pigem kerge kontuurimise kui terve näo toonimise jaoks, meeldib mulle seda just meigipõhjana kasutada. Kui nägu pole suvel väga päikest näinud, siis päikesepuuder aitab välja.  

Although flash tattoos and star stickers in the corners of your eyes might seem like a good idea, then they are in fact, ridiculous. But when sparkle is a necessity, then I’d recommend the Glow Pop. It’s a creme highlighter in a cute dome-shaped applicator and oh my god, the pigment! Literally one swipe of this on my cheekbones makes them light up for the whole day. Ciaté also has blush pops and contour bronzers in the same shape, which might seem like fancy war paint, when applied, but actually blend so well. The trick is to use your fingers and body heat to make the pigment dissolve. The blush actually disappears quite easily (unlike the highlighter) so I usually reapply it, when necessary.  
Kuigi läikivad tatoveeringud ja tähekleepsud silmanurkades tunduvad nagu head ideed, siis tegelikult näevad need ikkagi suhteliselt totrad välja. Kui äga kergest sädelusest ei saa üle ega ümber, soovitan Ciaté Glow Popi. See on väike pallikujuline kreem-särapuuder ja oh, sa jummel, kui tugeva pigmendiga see on! Tõepoolest piisab ainult ühest väiksest tõmbest põseluule ja see sädelus püsib seal terve päeva. Samasuguseid pallikesi on Ciatél ka põsepuna ja kontuurimise jaoks ning esialgu neid näole kandes võib tunduda, et need on mõeldud väheke glamuursemate sõjamaalingute jaoks (või meenutavad Anu Samarüütli moeillustratsioone), aga tegelikult sulavad need nahal mõnusalt ära. Trikk on selles, et hajutada tuleb sõrmede ja kehasoojusega. Esialgu väga radikaalsena tunduv põsepuna sulab suhteliselt kiiresti ära ja vahel tõmban seda päeva jooksul juurdegi. 
Now to the fun part, which is of course eyes and lips. I’m a huge eyeliner fan and having experimented with a few different types, I’ve stayed true to the felt tip version. Ciatés Chisel Eyeliner has a comfy, well, chiseled, tip to it, which lets you alternate between a delicate flick and a heavy cat eye. I usually go for the latter, just for the drama (also, because my glasses don’t let most of my eye make-up shine anyway). Lips need to be as bright as possible, especially during festival time, because with a few hours of sleep, tired eyes and possible over consumption of alcoholic beverages, a bright lip directs the attention away from tired eyes (an Alexa Chung tip!). My absolute top favourite is the Liquid Velvet – a matte lipstick with a super strong pigment that stays on even after burgers and ice cream, all in all a total winner and possibly a favourite in autumn too. The Pretty Stix lippies are quite the opposite – a glossy laquer-like finish and not too good with the burgers, but again, the pigment doesn’t have a competitor. 
If you’re stuck at home while everone else is having some festival-fun, then you can join me on Instagram @piiaounpuu. On today’s agenda are Years&Years, putting up a tent in the rain and mixing lace dresses with rubber boots. 
Nüüd lõbusa osa juurde, mis on muidugi silmad ja huuled. Ma olen alati olnud suur lainerifänn ja igasugused variandid läbi proovinud, aga lemmikuim on ikkagi vildikaotsaga lainer. Ciaté omal on mõnusalt kalde all see vildikaots, nii et saab joonistada kergeid joonekesi või tugevaid kassisilmasid. Huuled võiksid ka mul festivaliajal olla nii kirkad kui võimalik, sest kui mängus on vähene uneaeg, natuke alkohoolseid jooke ja üleüldiselt väsinud silmad, siis üks erk huulepulk viib neilt tähelepanu kohe kõrvale (Alexa Chungilt õpitud nipp). Minu absoluutne lemmik on Liquid Velvet vedel huulepulk, mis jääb huultel eriti mõnusalt pehme ja matt ning selle tugev värv püsib peal ka pärast burgereid ja jäätiseid. Pretty Stix huulepulgad on jälle teises äärmuses – läikiv lakilik pealispind, pehme hooldav koostis ja burgeritega nii hästi päris läbi ei saa, aga pigmendi osas on jälle pea konkurentideta. 

Kes nüüd seda postitust kodus või kontoris loeb ja Positivusele minemas ei ole, siis teadke, et Ciaté tooted on hetkel saadaval Thaya poes Tallinnas ja mõned asjakesed ka nende veebipoes. Küünelakke leiab endiselt Kaubamajast ning loodetavasti jõuavad ka meigiasjad peagi sinna lettidele. Positivuse seiklustele saate kaasa elada muidugi Instagramis @piiaounpuu, täna on plaanis näiteks Years&Years, vihmaga telgi kokku panemine ja kummikute-kleidi kombo. 
This post is in collaboration with Ciaté in Estonia, but all love of eyeliner, glowing cheeks and festival-worthy bright lipsticks is all my own! // Seda postitust toetab Ciaté Eesti esindus, aga minu armastus laineri, kumavate põsesarna ja festivalipunaste huulepulkade vastu on ka nendetagi tugev! 

2 thoughts on “Festival Make-Up With Ciaté

  1. lovely post and great photos, I'm too lazy for make-up at festivals, but I love the idea of expressing yourself a bit more at any given opportunity!

Comments are closed.